Mások kérdezték

Segítség! A testvérem drogozik

16 éves lány, Lili97

 

Kérdés:

Eddig utáltuk egymást, de egyszer csak és egyszer csak azt vettem észre, hogy jóban vagyunk, semmi veszekedés. Nemrég megtudtam h keményen nyomja és nem akarok senkinek se szólni, kérlek ne gyertek azzal h majd kinőve, ne foglalkozzak vele meg az ilyenekkel. Meg KELL gyógyítanom úgy érzem h megtehetem csak nem tudom hogy hogyan, kérlek segítsetek!

Válasz:

Kedves Lili!

 

Elhiszem, hogy nehéz helyzetben vagy, mert nem akarod elárulni a testvéredet, pont most, hogy ilyen jóban vagytok. De a jó hír, hogy szerintem nem is kell!

Amit most tehetsz, hogy mellette állsz és barátként, testvérként is támogatod. Ha bízik benned, könnyebb lesz megbeszélni vele ezt az ügyet, de még az is lehet, hogy ő hozza fel magától a témát. Az első lépés tehát, hogy kitarts mellette. Megmenteni nem tudod, hiszen ez az ő harca… de segíthetsz neki!

Ha mégis úgy érzed, hogy ennél sokkal komolyabb az ügy, és az élete is kockán forog, akkor olyan lépésre is el kell szánnod magad, amit egyébként árulásnak éreznél. Fordulj szakszerű segítséghez, akár a szüleiden keresztül, vagy az iskolában. Keress valakit, akiben bízni tudtok, és ne akard egyedül lehozni őt a drogról. A te dolgod, hogy komolyan vedd a problémáját és az érzéseit, foglalkozz vele, és mellette állj, még ha ez nehéz is néha.

Üdv:

Kata

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!