Mások kérdezték

Párkapcsolat

14 éves lány, Dodó

 

Kérdés:

Ez az egész úgy kezdődött: 5. osztályban nagyon szerelmes voltam egy fiúba ( nem szeretném megnevezni ) lényeg, hogy az iskolánkba járt egy osztállyal volt “magasabb szinten”. Lényeg, hogy nagyjából 2 évet harcoltam érte, de sehogy nem lettünk együtt, aztán egy szép napon jobban megismertem egy másik fiút. Elkezdtünk beszélgetni, nagyon jóba lettünk. Bevallotta, hogy ő többet érez, mint egy barátság. Én is nagyon belehabarodtam ebbe a fiúba, csak hát nem voltam biztos a dolgokba és sokszor eljátszottam vele, hogy összevesztem vele, azaz nem is veszekedésnek nevezném, hanem szakítottunk, öszejöttünk és így tovább, de amikor már én is “megkomolyodtam” tök jól “elindult” a kapcsolatom vele. November 7.-e óta együtt vagyunk. De most jön a bökkenő. Van az osztályban egy lány, aki nagyon NAGY-nak képzeli magát és állandóan kérdezgeti tőle: megyünk együtt haza stb …. Nagyon féltékeny vagyok, mert én ezzel a lánnyal nem voltam soha jóba és mindenki tudja, hogy direkt idegesít engem. Csak hát a barátom mit tegyen? Most azt kell mondanom, hogy egy igazi “csacsi” . Mit tegyek?

 

Válasz:

Kedves Dodó!

Úgy tűnik, ez egy igazi se veled, se nélküled kapcsolat… volt, és talán mostmár elindultatok egy jó úton. 🙂 Írod, hogy jött a bökkenő, egy lány, akire most féltékeny vagy… nem lehet, hogy valójában az a bökkenő az elejétől fogva ott volt, és igazából ez volt az oka annak, hogy nem tudtad eldönteni, mit is szeretnél ettől a fiútól? Hogy mire gondolok? Hát a bizalomra!

Ez minden kapcsolat alapja, és nagyon fontos, hogy ez erős legyen, mert ha nem az, akkor ilyen “apróságok”, mint ez a lány, képesek kikezdeni.

Azt kérdezed, hogy a barátod mit tegyen… szerintem ebben a helyzetben egyértelmű, hogy neki határozottan el kell utasítania a lány közeledéseit, ha valóban veled szeretne lenni. Ha benne is vannak kétségek, akkor nyilván ezt neki nehéz megtenni, na meg a hiúságát is gondolom legyezgeti, hogy két csaj is harcol érte.

Szerintem lépj hátrébb kettőt, és ne bonyolódj bele, mert valószínűleg az a lány élvezi, hogy téged idegesít, a barátod, meg nem érti, hogy te miért húzod fel magad ezen. Nehéz a féltékenységet legyőzni, de ha a barátoddal tényleg jó a kapcsolat, akkor nem árthat nektek ez a lány.

Ha nem elég neki az, hogy a barátod megmondja neki, hogy kopjon le, akkor érdemes hárman is leülnötök és megbeszélnetek a helyzetet.

 

Sok sikert!

Üdv:

Dóri

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!