Mások kérdezték

Normális, hogy még nem csajozok?

16 éves fiú, galyas520

 

Kérdés:

Szerintetek normális hogy még 16 évesen nem csajozok, vagy ezek alapján problémás vagyok?

Elég nyitott gyereknek mondtam magam kb 12-13 éves koromig, de utána teljesen bezárkóztam. Kerülöm az embereket, és nem nagyon megyek a levegőre sem, főleg videójátékozok/gépezek, a lányok sem érdekelnek annyira, nyilván ezzel nem azt akarom mondani, hogy meleg vagyok. 🙂 Nagyon zárkózott, visszahúzódó, és még gátlásosnak, önbizalomhiányosnak mondanám magam, sőt még talán enyhébb szociális fóbiám is van. Ha egy lány hozzám szól a suliban pl: alig bírok nyelni, annyira izgulok. ): Pedig egyáltalán nem vagyok csúnya (de gyönyörű se). Szerintetek ez normális? Van itt, aki ilyen? Elmúlik magától, vagy esetleg segítség kell? Mit tanácsoltok? ):

Válasz:

 

Szia!

Szerintem teljesen érthető, hogy az elmúlt pár évben megfordult veled a világ, hiszen te magad is változol, kamasszá, majd lassan felnőtté válsz. Hatalmas változás ez, ami a mindennapjaidra is hatással van. Rengeteg új, eddig ismeretlen dologgal találkozol, olyanok kezdenek érdekelni, amik eddig szinte nem is léteztek számodra. A lányok felé irányuló érdeklődés is ilyen.

A kérdésedből nekem az tűnik fel, hogy nagyon is érdeklődsz a lányok iránt, amit jól bizonyít az az izgalom, ami akkor jelentkezik, amikor valamelyikük megszólít. Az érdeklődésed és az izgalmad nem meglepő érzések, hiszen számodra a lányok világa egy új, felfedezésre váró terület. Az új kalandok előtti izgatottságot pedig mindenki átéli. Az első randi előtt, az első csók előtt, amikor új suliba megy, vagy új közösségbe, amikor ismeretlen helyre utazik stb.

Az is érthető, hogy ezekben az izgalmas helyzetekben nehéz hirtelen jól, vagy egyáltalán bárhogy reagálni. Ezt a képességedet viszont akár pár egyszerű gyakorlattal is jól fejlesztheted, így nyitottabbá magabiztosabbá válhatsz, legyőzheted a gátlásaidat, az önbizalomhiányt.

Az egyik tipp (ami nekem is bevált) az, hogy tűzz ki magad elé célokat. Kezdd egészen aprókkal (pl. Ma, amikor hozzám szól egy lány, rámosolygok vagy ránézek és visszaköszönök neki.) és fokozatosan haladj a bonyolultabbak felé (pl. ha az előző lépések már magabiztosan mennek, akkor: Ma megszólítok egy lányt és beszélgetek vele 1-2 percet.). Amikor egy-egy ilyen célt sikerül elérned, jutalmazd meg magad valamivel, élvezd a sikert. Mindezt persze nem csak a lányokkal tudod kipróbálni, hanem bármilyen más célból is.

Jó ötlet az is, ha minden nap tükörbe nézve elmondod hangosan, hogy mi az, amit szeretsz magadban, milyen jó tulajdonságai vannak.  A tükör azért is jó, mert akár a magad elé kitűzött célokat is elmondhatod, gyakorolhatod a kivitelezésüket is.

Még egy utolsó ötlet: ha olyan napod van, amikor legszívesebben ki sem bújnál a szobádból a gép elől, de mégis muszáj, jó lehet elővenni egy olyan füzetet, amiben a megvalósított céljaid, sikereid és a jó tulajdonságaid sorakoznak. 🙂

 

Remélem, tudtam segíteni és hamarosan jobban érzed majd magad. Kitartás! 🙂

 

Noémi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!