Mások kérdezték

Nem tudok dönteni, mi legyek

14 éves lány, Ditty

 

Kérdés:

Nem vagyok rossz tanuló, de nem igazán szeretek tanulni, tökre nem érdekel a tanulás, egyszerűen nem köt le… A kutyákat viszont imádom és kitaláltam, hogy kutyákkal szeretnék foglalkozni, kutyaoktató vagy ilyesmi.. De a szüleim azt akarják, hogy menjek műszaki szakközépbe, ami egy jó suli a városunkban, csak engem baromira nem érdekel. Most mit tegyek? Ráadásul a barátaim is odamennek, szívesen lennék velük… De ha meg elmegyek a szakközépbe, akkor egész életemben egy dögunalmas munkát kell majd végeznem, napi 8 órában?! Azért az durva lenne…

 

Válasz:

 

Szia Ditty!

 

 

Ez tényleg idegőrlő lehet, hogy a szíved két felé húz. Elég fiatal vagy, igen durva, hogy már most meg kell hoznod egy ilyen nehéz döntést.

 

Viszont nagyon jó, hogy van, ami érdekel. Én első körben a helyedben tájékozódnék, milyen lehetőségeid vannak kutyákkal foglalkozni, ezekből melyik érdekel ténylegesen és ahhoz hogyan lehet eljutni.

 

Ha ez megvan, akkor most képzeld el magad a műszaki szakközépben és egy másik iskolában. Szerinted milyen lenne az egyikben vagy a másikban tanulni? Melyikben éreznéd jobban magad? Sikerülhet új barátokat szerezni és megtartani a régieket? Melyik mennyire segít hozzá ahhoz, hogy majd számodra kellemes munkát végezhess?

 

Ezen felül, szerinted feltétlen kizárja a műszaki szakközép, hogy utána mégiscsak kutyákkal foglalkozz?

 

Bármit is választasz most, később még mindig lesz lehetőséged váltani. Ha elkezdtél dolgozni sincs kőbe vésve, hogy ott kell leélned az életed. A szüleid biztos jót akarnak a szakközéppel, de hallgass a saját szívedre és eszedre, mert te tudhatod legjobban, mi a jó neked.

 

 

Üdv,

Nelli

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!