Mások kérdezték

Milyen a fű?

15 éves fiú, lazulós_laci

 

Kérdés:

Ha füvezek, mit kell éreznem? Mert egy ilyen drogos haverom mondta, hogy a fűnek nem az a lényege, hogy szétröhögd magad. És ha megkérdem tőle akkor azt mondja, hogy a drogok rosszak. Akkor mit kéne éreznem?

Válasz:

Kedves Lazulós Laci!

Ha a fűről érdeklődsz, akkor ne csak a barátod állításai befolyásoljanak. Kérdezz meg esetleg másokat is, akiről tudod, hogy próbálták. De ha ez nem megy, akkor nyugodtan böngéssz az interneten élménybeszámolók után, nem fog rád menni a rendőrség, mert ilyen téma után kutatsz a gépeden. Ha jó az angol nyelvtudásod, akkor pedig hallgass mellé rap számokat, mert sokban a fű által okozott érzésről, hatásról beszélnek. De van egy-két vicces film is, ami füvezés pozitív oldalát mutatja be, ilyen például az Ananász Expressz, Kalandférgek, stb.

Konkrét válasszal nem tudok én sem szolgálni, hogy milyen érzés füvezni, de, aki azt mondja, hogy igen az valószínűleg csak megmondó embert játszik. Ugyanis a fű mindenkiből mást hoz ki, sőt rengeteg féle marihuánát termesztenek a világon és a fajtától is függ a hatás.  Alapvetően a személyiséged és az aktuális hangulatod is nagyban befolyásolja, hogy mit érzel egy-egy vicces cigi elszívása közben. Fel is dobhat, nevetgélhetsz, kretén dolgokat csinálhatsz, de ugyanekkora eséllyel húz le az életről, árasztja el negatív gondolatokkal a fejed és nyom depresszióba.

Sok helyen hirdetik, főleg a legalizálás mellett voksoló csoportok képviselői, hogy az alkohol mennyivel károsabb a szervezetre és mennyivel negatívabb hatással van a viselkedésre. Ennek van alapja, bár leginkább szubjektív beszámolókra támaszkodnak. Mindenesetre a marihuána illegális hazánkban, mind termesztés, mind terjesztés, mind fogyasztás szempontjából. Azonban sokan belecsúsznak egy szál füves cigibe néha akaratlanul is, hiszen a társság sokszor elég nyomós ok a kipróbálására. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, próbálj kimenekülni belőle, azonban ha mégis beleszívnál, akkor ne befolyásolja senki korábbi véleménye az érzést, amit közben átélsz.

A legnagyobb probléma a kipróbálásával, hogy az ember könnyen rákaphat és függővé válhat, sokszor ez egyenes utat jelent a keményebb drogok kipróbálása és használata felé. Ezt remekül mutatja be a Rekviem egy álomért című film.

Engem is érdekelt a téma a te korodban, a fentebb leírt tanácsok és sok hasonló témájú film megnézése segített egy komplexebb kép kialakításában.

Peace!

Kristóf

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!