Mások kérdezték

Miért erőltetik a szoknyát?

14 éves lány, Amarilla

 

Kérdés:

Miért ilyenek a szüleim? Miért nem tudják elfogadni hogy nem szeretem a szoknyát és inkább sportos vagyok mint plázacica?

Most ballagásom lesz és a bulira azt mondták hogy szoknyába kell lennem egész végig,csakhogy én nagyon utálom a szoknyákat.Meg nem tudják elfogadni, hogy szívesebben megyek valahova egy farmerba meg egy pólóba, mint hogy kiöltözzek mindenfèle puccos ruhákba. Meg azt se hogy inkább sportolok mint vásárolok szivesen. Most mit mondjak nekik?

 

Válasz:

 

Kedves Amarilla,

 

 

Azt hiszem nem könnyű most neked. Sok megoldás eszembe jutott, például egy elegáns fekete nadrág- fehér ing kombó, vagy egy nadrágszoknya (régimódinak tűnhet, de hasznos darab), de azt hiszem tartósan kell megegyezésre jutnod a szüleiddel, nemcsak a ballagás estéjét illetően. Semmi baj nincs azzal, ha sportosan és kényelmesen szeretsz öltözni, ahogy azzal sem, ha a sportolás előrébb van a fontossági sorrendedben, mint a shopping (ugyanis sokkal egészségesebb 🙂 ). Vannak azonban olyan események, amikre elvárás kiöltözni (mint a ballagásod is), de lehet kényelmes szoknyákat és ruhákat is kapni, amikben talán jól fogod érezni magad.

 

Próbálj megegyezni a szüleiddel. Feldobhatod az ötletet, hogy az ünnepségre szoknyát veszel fel, de aztán át szeretnél öltözni, vagy, hogy elegáns leszel, de cserébe szeretnéd Te kiválasztani a ruhát.

 

Időnként elmehetnétek együtt vásárolni vagy sportolni, hogy megismerjétek kicsit egymás kedvenc időtöltéseit. Sok sikert a “tárgyaláshoz”!

 

 

Betti

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!