Mások kérdezték

Megváltozott barátság?

14 éves lány, Noémi

 

Kérdés:

Most lett vége a sulinak és vár egy új korszak. A legjobb barátnőm azt mondta, hogy mindig fogunk találkozni, de mivel elutazott néhány napra másik városba, ezért egy kicsit elhanyagolt és megváltozott. Mialatt elutazott, én másokkal is kezdtem írni, de ő sosem írt. Kérdezgettem tőle, hogy mikor jön haza, de csak annyit felelt erre, hogy majd egyszer. Aztán mondtam, hogy már nem foglalkozik velem és ezzel felidegesítettem és letiltott. Azóta kicsit megbékélt.Van egy másik régi oszt.társam, akitől megkérdeztem, hogy neki szokott-e még írni, erre azt válaszolta, hogy alig, utána meg írta, hogy lehet ennek így kellett lennie. Én hülye meg azt mondtam, hogy igen. Miután hazajött a legjobb barátom, elmondtam, hogy mi bánt. Aztán azt is elmondtam, hogy mit írt a másik lány. Ezért most haragszik rám és ha bárhova elhívom, azt mondja, hogy nem ér rá és ez nekem rosszul esik, mert tudom, hogy van ideje. Mit tegyek, hogy megbékéljen?

Válasz:

Kedves Noémi!

 

Örülök, hogy írtál nekünk! 🙂
Úgy tűnik, hogy nagyon fontos számodra ez a barátság, és a változások ellenére sem szeretnéd elveszíteni a legjobb barátnődet, éppen ezért bánt téged, hogy most haragszik rád.
Szerintem nagyon bátor és érett dolog volt tőled, hogy amikor hazajött a barátnőd, akkor elmondtad neki, hogy mi bánt téged, és megpróbáltad tisztázni a helyzetet.
Úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben is segíthet, ha elmondod neki, hogy te mit érzel, és megpróbálod kideríteni, hogy ő hogy érez. Elképzelhető szerinted, hogy valami más is bántja őt? Lehet valami egyéb oka annak, hogy amikor elutazott, akkor nem írt neked?
A legtöbb barátságban előfordulnak hullámhegyek és hullámvölgyek, és olykor még a legjobb barátunkon sem könnyű kiigazodni, de a jó barátok át tudják vészelni ezeket a nehezebb időszakokat is!
Remélem, hogy hamar ki tudtok békülni, és helyre áll az egyensúly a barátságotokban! 🙂
Ha szívesen beszélgetnél a témáról, nyugodtan keress minket Skype-on vagy telefonon (Skype név: egycsonak, számunk: +36 80 911 888), hétköznap 15-21 óráig, hétvégén pedig 18-21 óráig!

 

Üdv,
Orsi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!