Mások kérdezték

Magányos vagyok

17 éves lány, rebeca

 

Kérdés:

Segítség! 🙁 🙁 :\\\'( Az életem egy nagy nulla. Magányos vagyok! :\\\'( Egész 8 általánosban kezdődött, szerény voltam. Mindenki piszkált, gúnyolt, és rondának nevezett! Több éven át türtem ezeket a piszkálásokat, alig vártam, hogy elballagjak! És olyan sok idő után végre elballagtam! Mentem továbbtanulni, de otthagytam a sulit, mert nem tetszett a szakma, anyukám választotta nekem, nem én döntöttem, és belátta nem kényszeríthet olyanra, amit nem szeretek! Új suliba mentem vendéglátóipari szakközépbe, de senki nem törődött velem, kinevettek! Otthagytam, nem akartam ugyanazt átélni, mint 8 általánosban! Azóta itthon vagyok, tudom most már, hogy kell valami végzettség a kezembe, hogy normális munkát találjak, ezért szeptemberben elkezdek egy sulit. De meg szeretnék változni addigra, hogy ne én legyek az áldozat! Baratkozni szeretnék addig. Önbizalmat szerezni! Van egy lány, anyukám barátnőjének a lánya. Régebben, amikor nagyon kicsi voltam játszottunk, de aztán abbamaradt! Nem beszélgettünk. Anya jóba van az ő anyukájával, volt mikor kimentem vele és ott volt a lány! Aranyos, sok barátja van, eléggé menő. Vele szeretnék barátkozni, de nem tudom, hogy hogy álljak neki! Interneten szeretnék vele beszélni, aztán találkozni , de nem tudom mit kérdezzek tőle. annyit hogy szia hogy vagy, ennyit tudok.. Mit kérdezzek tőle? Hogyan érjem el hogy a barátnőm legyen? Köszönöm a választ.

 

Válasz:

Szia Rebeca!

Jól gondolom, hogy még mindig nagyon dühös vagy az osztálytársaidra, akik gúnyoltak és piszkáltak Téged? Nagyon nehéz lehetett Neked egy ilyen közegben.
Nekem nagyon tetszik viszont, hogy elhatároztad magad, hogy változtatni szeretnél. Az első lépés mindig nagyon fontos és egyben nehéz is, nem lehetett könnyű az iskolaváltás sem. Amikor annyi idős voltam, mint most Te, én is volt, hogy magányosnak éreztem magam. Nem tudom szeretsz-e olvasni, de van egy könyv, ami nekem akkor sokat segített, a címe: Dale Carnegie – Hogyan szerezzünk barátokat és befolyásoljuk az embereket. Tudnál-e esetleg közös pontokat keresni közted és anyukád barátnőjének a lánya között? Közös érdeklődési kőr, hobby, ez már egy jó kiindulópont lenne a beszélgetés elkezdéséhez.
Azt írtad, hogy szeretnél önbizalmat szerezni. Mit gondolsz, segítene Neked az, ha leülnél és megpróbálnád leírni egy papírra, hogy milyen jó tulajdonságaid vannak, miért lenne érdemes barátkozni Veled? Van még egy hatékony gyakorlat, amikor a tükör elé állsz, magadra nézel és elmondod, hogy mi az, amit szeretsz magadban, illetve hogy hogy érzed magad a bőrödben.
Ha van kedved, gyere, beszélgess velünk Skype-on.

 

Üdv:
Anita

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!