Mások kérdezték

Leszbikus vagyok?

12 éves lány, lesbiangirl

 

Kérdés:

Hali! Pár éve szerelmes lettem egy barátnőmbe, de nem mondtam el neki. Csak a legjobb barátom tudja ezt a dolgot. Később már azt hittem, hogy ez csak egyszeri alkalom volt és nem vagyok leszbi. Ezért járni kezdtem egy fiúval. Egyszer meg akart csókolni és én azt mondtam neki, hogy várjunk vele de közben rájöttem, hogy nem szeretem és tényleg leszbikus vagyok. Szakítottam vele. Most mit tegyek? Elmondjam az embereknek vagy titkolózzak? Mert van aki elfogadja ezt, de a többség nem. Légyszíves segítsetek!

Válasz:

Szia!

 

Megértem, hogy félsz elmondani az ismerőseidnek. De az már nagyon jó, hogy a legjobb barátod tudja a dolgot a barátnőddel!

Fontos, hogy ha szeretnéd elmondani ismerőseidnek, nem kell rögtön mindenkinek. Te döntésed, hogy kikkel szeretnéd megosztani. Lehet, hogy van olyan személy, akinek nem kötnéd az orrára és ez teljesen rendben van így.

Először igyekezz olyan személyekkel beszélni róla, akik tudod, hogy nyitottak és elfogadóak. Ehhez keress nyugodt helyet és időpontot a beszélgetéshez.

Ha szülőknek szeretnéd felvállalni és nem vagy biztos a fogadtatásban, puhatolózhatsz, elejthetsz egy-két célzást és aztán ez alapján dönthetsz, hogyan érdemes-e nekimenni a dolognak.

Mindenestre örömmel látom, hogy elfogadod az érzelmeidet. 🙂 Ha hű vagy magadhoz és az érzéseidhez, az a legjobb módja, hogy boldog legyél. Lehet, hogy kell valamennyi idő ahhoz, hogy ténylegesen megbékélj és felfedezd a szexualitásodat, de nem vagy egyedül. Nyugodtan látogass el a magyar LMBTQ-val (Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű és Queer) foglalkozó szervezet honlapjára (http://www.hatter.hu/) infókért vagy keress minket Skype-on, valamint ingyenes telefonszámunkon. 🙂

Nem számít, hogy meleg, biszex vagy hetero vagy, az nem változtat semmit azon, hogy Valójában Ki is Vagy, hisz ez Csak Egy tulajdonság, a személyiséged színes tengerében.

 

Sok sikert!

Nelli

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!