Mások kérdezték

Legyek féltékeny?

15 éves lány, csillámpóni

Kérdés:
Sziasztok! A véleményetekre vagyok kíváncsi, szóval van barátom és neki van egy legjobb lánybarátja és ha baja van nem hozzám, hanem hozzá rohan egyből. Nem szeretnék féltékenykedni, de azért mégiscsak nagyon zavar. Már próbáltam erről vele beszélni és azt úgy tűnt megértette, de kiderült, hogy mégsem, mert megint nem mond el semmit. Nem az, hogy nem mondja el, hanem úgy érzem,hogy a lányban jobban megbízik mint bennem. Ha beszélek vele mondja, hogy oké és ennyi nem fog változtatni. Mit csináljak? köszönöm előre is a választ! <3

 

 

Válasz:
Szia!

A kérdésedből úgy érzem, hogy most vannak nehéz pillanataitok a pároddal, ennek ellenére sokat beszélgettek egymással, ami nagyon fontos egy párkapcsolatban, hiszen ez az egyik alapja mindennek.
Jó, hogy már ezt a problémát is többször felvetetted neki. Szerintem érdemes még egy-két alkalommal nekifutni ennek a beszélgetésnek, hátha egyszer csak lesz valami, amit meghall és elkezd változni. Ha újra szóba kerül a téma, szerintem fontos, hogy a saját érzéseidre koncentrálva kezdj erről beszélni. A kérdésedben nagyon jól megfogalmaztad ezeket, és bár tudom, hogy szemtől szemben a barátodnak elmondani sokkal nagyobb bátorságot igényel, mégis érdemes vele megpróbálkozni. Elmondhatod neki, hogy rosszul érzed magad, mert a fontos dolgokat nem veled beszéli meg, hogy emiatt olyan érzésed van, mintha nem bízna meg benned. A lényeg, hogy ne őt bántsd a szavaiddal, hogy miért viselkedik így, hanem magadról beszélj. Így könnyebben elkerülhetitek a veszekedést, cserébe nagyobb eséllyel alakulhat ki köztetek igazi jó beszélgetés.
Ha jó beszélgetés indul el, ahol látja, menyire zavar ez a probléma téged, kitérhettek arra is, hogy mi az, amit ő a lány barátjával jobban meg tud beszélni, mint veled; és mi segítene neki, hogy veled is tudja ezeket osztani.
Ha viszont újra és újra nekirugaszkodsz a probléma megoldásának és úgy érzed, mindent megpróbáltál, de mégis úgy látod, hogy a barátod nem bízik benned és nem beszélgettek eleget, akkor érdemes elgondolkoznod, vajon lehet-e jövője egy ilyen kapcsolatnak, és ha igen, akkor milyen ez a jövő. Te tudnád magad így jól érezni vele hosszútávon? Ezt a kérdést még magadnak is nehéz lehet feltenni, de ha a dilemmádat a barátoddal is meg tudod osztani, talán épp ez segít majd neki érezni a probléma súlyát és komolyabban venni téged.

Remélem, tudtam segíteni!
Noémi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!