Mások kérdezték

Koli vagy nem koli?

14 éves lány, Borcsa

 

Kérdés:

Rendőrtiszti iskolába akarok menni, ez minden álmom!! Viszont az egy másik városban lenne, messze az otthonomtól, és hát be kell valljam, félek a kolitól, meg hát elvagyok a szüleimmel otthon. Szóval nem tudom, hogyan fogok együttélni még vagy 6 másik emberrel…valami tanács?

 

Válasz:

 

Kedves Borcsa!

 

 

Megértem, hogy félelemkeltő számodra egy új és idegen helyzet, melyben eddig még nem volt részed, illetve, hogy tanácstalan vagy a kérdéssel kapcsolatban.

 

Először is, véleményem szerint fontos lehet a lehetőségeid felmérése. Csak ebben a távoli városban van számodra megfelelő iskola? A mindennapi bejárás semmiképpen nem megoldható? A különböző opciók minél szélesebb körű ismerete segítségedre lehet a tisztánlátásban, és abban, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd.

 

Ha valóban csak a koli lehet járható út számodra, akkor szerintem hasznos lehet az adott kollégium minél részletesebb megismerése (hány fős szobák vannak, kiválaszthatod-e, hogy kivel legyél egy szobában, milyen szolgáltatások vannak, stb). Minél jobban ismered a helyet, annál kevésbé ismeretlen és annál kevésbé lehet félelemkeltő J. Ezenkívül, én igen jó ötletnek tartom, ha beszélsz koliban lakó ismerőseiddel, barátaiddal (ha van a konkrét koliban lakó, akkor még jobb!). Ők megoszthatják Veled személyes tapasztalataikat, történeteiket (pozitívokat és negatívakat egyaránt), valamint, ami talán még fontosabb, Te is őszintén felteheted kérdéseiket. Válaszaikkal segíthetnek Neked a minél tisztább kép kialakításában és félelmeid eloszlatásában.

 

Remélem, sikerül a számodra lehető legjobb megoldást megtalálnod a jövőddel kapcsolatban!

 

Üdv:

Julcsi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!