Mások kérdezték

Írjak neki?

15 éves fiú, lovi_76

 

Kérdés:

Van egy csaj, aki tetszik. 14 éves. Mivel én már gimnáziumba járok, ő pedig általánosba, ezért nem látom mindennap (sőt, már hónapok óta nem láttam).
Gondoltam ráírok facebookon, de nem tudom mit és hogyan?!
A gáz, hogy profilképnek még mindig a régi képem van beállítva, amikor még elég nyomni néztem ki, de egyszerűen NEM TUDOK ÚJ KÉPET CSINÁLNI! Általában hatalmas feneket kerítek ennek a dolognak és akármennyi kép készül, egyikre se merem azt mondani, hogy “na ez legyen a profilképem”… De ez lényegtelen…
Szóval, mit írjak neki?  Rögtön a szándékaimat, vagy mit?
Korábban soha nem beszéltem vele, egyszer szólt hozzám pár szót még tavaly tavasszal, de annyi. Nem tudom mennyire fogható fel jelnek, de általában likeolom az új képeit, és ő is lájkolta már az egyik képem..
Elvileg értelmesebb a kortársainál, és elvileg én is az vagyok. Köszi.

 

Válasz:

Szia lovi_76!

 

Szóval az a szitu veled, hogy megtetszett egy lány neked, még a régi sulidban. Most hogy elkerültél gimnáziumba, még mindig sokat gondolsz rá, és úgy érzed hiányzik is neked. Szeretnél vele kapcsolatba kerülni, a későbbiekben talán találkozni is vele. Most viszont nem tudod, hogyan is kezdj ennek neki.

Hogy a facebookon lépj kapcsolatba vele, ez nagyon jó ötlet! Az, hogy rögtön a szándékaidat írd le, talán gyors lenne. A like-ok első körben jók, biztos kilistázta már őket, talán a profilodra is ránézett.

Az ismerkedős beszélgetést legjobb a közös témáknál elkezdeni. Legközelebb ha új fotót, vagy cikket tesz fel, a like-on túl írhatsz is valamit a poszthoz. Például, hogy neked mi tetszett abban a posztban, vagy mi a véleményed, ötleted a fotóval, írással kapcsolatban. Lehet, hogy válaszolni is fog rá. Kérdést is feltehetsz neki a témával kapcsolatban. Kérdezhetsz pl. arról tőle,  hogy mi újság a régi suliban?

Aztán meglátod, ha ráhangolódtok valami izgi témára és kevés lesz a hely a hozzászólásoknál, simán írhatsz neki levelet. Szerintem a levelezésnél, már te is érezni fogod, hogy mikor jön el az ideje egy találkozónak, hogy a beszélgetést személyesen folytassátok. Lesz ürügyed is a találkozóra : ) és az első randi kínos szituját is megoldottad, hiszen lesz egy alap témátok, amiből elindulhat az ismerkedés!

Ahogy olvasom, a jelenlegi profilképeddel kapcsolatban most nagyon elégedetlen vagy. Biztos sokat változtál kívűl és belül egyaránt, és az a fotó szerinted már nem fedi a valóságot, azt ahogy te most érzed, látod magadat.  Időnként megérik a cserére az a profilkép : ). A profilképek valóban jobban mutatnak, ha nem selfiek, hanem nagyobb távolságból készítette valaki. Kérd meg egy haverodat, tesódat hogy lőjenek rólad pár képet, hátha azokban jobban magadra találsz. Ha mégsem, akkor még mindig betehetsz egy képrészletet, szimbólumot a helyére, amiről úgy érzed, hogy igazán kifejez belőled valamit.

Sok sikert az ismerkedéshez!

 

Üdv:

Dia

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!