Mások kérdezték

Hol a kikapcsoló?

14 éves lány, Katica

 

Kérdés:

Van egy fiú, akit egy a régi sulimban ismertem és szerelmes voltam belé. Beszéltünk néha, amikor hozzá mertem szólni és akkor sok mindenről tudtunk egyre többet beszélni és folyton csak rá gondoltam. Én azóta átkerültem a kb. három saroknyival arréb lévő gimibe. De amikor a húgomért megyek, aki a régi sulimba jár, még néha látom és akkor ugyanaz a régi {Úristen mindjárt elájulok} érzés. Mit tegyek? Ki lehet “kapcsolni” egy idő után? Mert már (tudom, hogy ez furán hangzik) nem szeretnék szerelmes lenni belé. Szeretnék tovább lépni ezen az epekedős érzésen.Vagy ez majd elmúlik?

 

Válasz:

Szia Katica!

Szerintem már te is tapasztaltad magadon, hogy mennyire nehéz irányítani a szerelmet. Sokszor megmagyarázhatatlanul jön, vagy éppen megy; olyan, mintha nem is mi döntenénk a saját életünkről. Emiatt is nehéz ezt az érzést kikapcsolni.
Nekem a leveledből, főleg a mindjárt elájulok érzésből az jött le, hogy minden próbálkozásod ellenére fogva tart téged a szerelem, nem igazán tudsz tőle szabadulni még úgy sem, hogy átkerültél másik gimibe.
Sajnos arról nem nagyon írtál, hogy miért nem akarsz szerelmes lenni, miért akarod elfelejteni ezt a srácot. Gondolkoztál már ezen? És azzal a gondolattal játszottál már, hogy mi történne, ha nem állnál ellen az érzésnek? Mi lenne, ha összejönnétek? Mi akadályozza ezt meg? Lehet, hogy ezeknek a kérdéseknek egy része csak fantázia marad, de ettől függetlenül sokat segíthetnek neked tisztán látni a helyzetet.
Ha úgy érzed, hogy reménytelen, hogy bármi is legyen köztetek, akkor viszont tényleg nincs más választásod, mint lassan megbarátkozni a gondolattal. Ez biztosan nehéz úgy, hogy néha összefuttok, ilyenkor segíthet, ha el tudjátok kerülni egymást a sráccal. Segíthet túlélni ezt a nehéz időszakot bármi, ami eltereli a gondolataidat, vagy akár egy beszélgetés a barátnőiddel, akikkel mindezt megoszthatod. A suliban, szünetekben pedig figyelhetitek együtt a felsős srácokat, pletykálhattok róluk, elmesélhetitek egymásnak, hogy melyikük kinek és miért tetszik. Persze ezektől nem fogod egyik pillanatról a másikra elfelejteni azt, akibe most szerelmes vagy, de megkönnyítheti ennek a nehéz időszaknak a túlélését. A pasikról való beszélgetésből pedig láthatod, hogy rajta kívül más fiúk is vannak, és ha nem is leszel most azonnal szerelmes beléjük, legalább figyelgetheted a későbbi lehetőségeket.
Remélem, tudtam segíteni! 🙂

 

Noémi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!