Mások kérdezték

Hogyan tovább?

14 éves lány, Karola666

 

Kérdés:

Sziasztok, a nevem Karola. 14 éves lány vagyok és depressziós. Ezt senki sem tudja. Mivel jó színész vagyok ezért megtudom magam rendesen játszani. Még a legjobb barátnőm sem sejti. Sokat szoktam olyanokon gondolkozni, hogy hogyan tudnám eltörni a kezemet. Egy kísérletem volt is. Folyton a falba vágtam a kezem tiszta erőből de nem tört el. Ilyenkor boldogság érzete fogott el, hogy fáj valamim. Régebben vagdostam magam, de azzal leálltam, mert eléggé feltűnő volt a tesi órákon.Aztán hánytattam magam. Az sem vált be. Ha valami rosszat teszek magammal mindig izgatott leszek és jókedvű. Már ott tartok hogy suliban nem eszem és nem iszom iszom csak egy – két kortyokat. Azon gondolkodom hogyha kiszáradok talán kórházba kerülök! Ez a vágyam. De ezt senki sem tudja! Ott megkapnám a figyelmet amire vágyom. Ezt a szüleim sem tudják! Már sokszor gondolkodtam azon hogy kellene nekem egy pszichológus de nem tudom mit tegyek. Ebben szeretném a segítségeteket kérni! Hogyan tovább ha nem szeretném, hogy ezeket senki se tudja meg…

Válasz:

Kedves Karola!

 

Nehéz lehetett mindezt leírni, megosztani valakivel. Nagyon jól tetted, hogy felkerestél minket, hiszen az általad elmondottak nagyon komoly dolgok, melyekkel mindenképp és mielőbb foglalkozni kell, szakember segítségét kérve.

Ha jól értem, magányosnak is érzed magad, és néha olyan, mintha senki nem figyelne rád? Ha tudnál erről, vagy akár csak a gondolataidról beszélgetni valakivel (rokonnal, barátokkal, testvérrel), mit gondolsz, segítene? Sajnos leveledből nem derült ki, milyen szüleiddel a kapcsolatod, de ha úgy érzed, valami miatt nem tudod őszintén megosztani velük az érzéseidet, akár az iskolapszichológushoz is fordulhatsz tanácsért. Ez azért is lenne jó, mivel szakemberként biztos fog tudni segíteni. Neki elmesélheted azokat a dolgokat is, amiket másoknak nem szívesen mondanál, hiszen biztos lehetsz benne, hogy nem fogja továbbadni senkinek. Azonban fontos, hogy a segítségkéréssel ne habozz!

Ha úgy érzed, bátortalan vagy ezzel kapcsolatban, vagy beszélgetnél még kicsit a témáról, keress minket nyugodtan, akár skypeon (egycsonak néven találsz meg minket) akár telefonon (+36 80 911 888), hétköznap 15-21, hétvégén pedig 18-21 óráig.

 

Üdv,
Zsófi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!