Mások kérdezték

Hogyan közeledjek?

17 éves lány, Mimi98

 

Kérdés:

Sziasztok! Van egy 21 éves fiú,aki nekem nagyon tetszik. Elég felkapott a lányok körében,de ő lenézi a lányokat, mert megcsalták. Sajnos nem egy a társaságunk és nem is beszéltünk, de én nagyon oda vagyok érte, szeretnék közelebb kerülni hozzá. Mit tegyek? Előre is köszi.

Válasz:

Kedves Mimi98!
Nem könnyű feladat óvatosan közeledni valakihez, aki iránt máris nagy vonzalmat érzel, viszont ő még nem túl nyitott a lányokra, akik körülnyüzsgik. Nagyon sokféleképpen lehet valakihez közelebb kerülni, ami attól is függ, hogy milyen szinten tartotok most az ismeretségben, azaz honnan kell kezdeni, és persze, hogy mire, és mennyire nyitottak a felek? Ha teljesen az elejéről, és még keveset tudsz a másikról, két kezdési módot már te is ismersz, hiszen le is írtad. Az egyik az, ha az egész baráti társasága felé közelednél, akár más barátaiddal együtt, így a közös programokon keresztül magától értetődne a megismerkedés, persze csak ha nyitott, és szimpatikus neked az ő társasága. A másik út, hogy közvetlenül vele próbálod meg felvenni a kapcsolatot, beszélgetést kezdeményezni, ez egy direktebb út, ezért kis bátorságot is igényel, főleg, hogyha kissé távolságtartó még a csalódása óta a lányokkal, ami miatt ha jól értettem a szavaidból, még nem biztos, hogy készen áll egy kapcsolati célú ismerkedésre, főleg ha sokan keresik meg így (ahogy írtad, „felkapott” fiú), ezért lehet nem a legszerencsésebb egy vallomással nyitni, vagy nagyon nyíltan éreztetni, hogy odavagy érte. Kereshetsz viszont egy közös témát, ami mindkettőtöket érint, valószínűleg onnan, ahonnan őt ismered, és ha megvan ez a nyitótéma,a megfelelő alkalommal személyesen, vagy akár chaten is elkezdődhet egy beszélgetés közöttetek, ahol kiderülhet, feléd hogyan viszonyulna. A legjobb hangszín ilyenkor a természetesség, de meggondoltság. Ha pozitívan, akkor viszont fontos a megbízhatóság kimutatása, hogy újra bízni tudjon a lányokban, de akkor se légy csalódott, ha egyenlőre nem mutat a barátinál intenzívebb érdeklődést, vagy viszonzást, mert mindenkinek eltérő ideig tarthat a lelki sebek gyógyulása.
Sok sikert, szurkolunk neked, és ha a konkrét tervezésben szeretnél segítséget, írj nekünk Skypeon, vagy hívj ingyenes telefonszámunkon, és segítünk átgondolni a továbbiakat! 🙂
Dóri

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!