Mások kérdezték

Hogyan éljem túl a középsulit?

17 éves fiú, egy zárkózott fiú

 

Kérdés:

Következő év lesz az utolsó és nálam nem az a probléma, hogy én vagyok az osztály lúzere vagy hogy esetleg alig várom az egyetemet/fősulit. Csak van a suliban az osztály 1/6-a akikkel rosszba vagyok. Semmi rosszat nem tettem ellenük és még visszafogott sem vagyok, csak annyi, hogy sosem bulizok meg a magánéletemet nem mutogatom a tömegbe és személyes dolgokat meg csak a barátokkal osztok meg. Így én lettem az osztályban az a srác, aki még nem csókolózott meg nem jár bulizni és az osztály 1/6-a meg ezt megpróbálja kiszínezni, hogy még senki sem szeretet és hasonlóak. Igazából már több lehetőségem is lett volna a csókolózásra, csak önmagam voltam a korlát. A jegyeim rosszak pedig a tanárok szerint kreatív és tehetséges vagyok meg nagyon intelligens, de a jegyeimen nem látszik. Mostanában azért nem merek csajozni, mert az osztály 1/6-a állandóan zaklat és ezt már idegileg nem bírom. Karácsonyi szünet előtti utolsó napon meg magánélet turkálós nap volt, amit nagyon nem élveztem és minden kérdést passzoltam és féltem, hogy magánéletre vonatkozó kérdést tesznek fel személyesen nekem, de szerencsére megúsztam. Szilvesztert meg nem is ünnepeltem meg nagyon meg nem is akartam így félek, hogy első kérdés suliban:”Hol ünnepelted a Szilvesztert?” én őszintén megmondom, hogy otthon a TV előtt és éjfél után az utcán néztem a tűzijátékot majd bementem. Az életemet külföldre tervezem és nemcsak a jobb megélhetés miatt… A lényeg az, hogy hogyan lehet túlélni az ilyen kérdéseket esetleg feloldani néhány korlátot. Úgy érzem, ha csakazértis megcsókolnék egy lányt és eljárnék bulizni akkor azt mondanák, hogy ő nékik akarok bevágódni.

Válasz:

Kedves zárkózott fiú!

 

A leveled alapján úgy érzem, nagyon félsz tőle, hogy megmutasd magad másoknak: mi történne, ha többet tudnának a magánéletedről? Csak a titok izgatja őket, semmi más. Gyakran azt hisszük, az őszinteség által sebezhetővé válunk, pedig valójában pont ennek az ellentéte történik: a nyitottsággal és önfeltárással szimpátiát kelthetünk másokban. Aki meg meri mutatni magát, ahhoz tudnak a többiek kapcsolódni, és hidd el, a legcikibb dolgoddal sem vagy egyedül. Én is szilvesztereztem már otthon a Gyűrűk Urát nézve, király volt, nincs abban semmi, és az se para egyáltalán, ha 17 évesen még nem csókolóztál: tuti, hogy ezzel nem vagy egyedül az osztályban, ha meg mégis, csak annál többet fog érni az első csókod annak, aki megkapja! A srácok között lehet, hogy az a presztízs, ha minél több csajt felszedsz, de a lányoknak sokkal jobban bejön, ha egy pasinak is vannak igényei és nem csókol meg akárkit. Szóval ami az osztály 1/6-ának a szemében gáz, az mások szerint menő, és sokan szeretnék, ha nekik is lenne bátorságuk szembemenni a hangadókkal, például nem bulizni állandóan. Szuper, hogy vannak olyan barátaid, akik előtt meg tudsz nyílni, és nem kell az életed minden pillanatát a Facebookon vagy az Instagramon közzétenni meg kiteregetni a magánéleted, de semmi rossz nem történik, ha másoknak is hagyod, hogy megismerjenek egy kicsit.

 

Feleannyira sem izgatja az embereket az, ami mindenki számára elérhető, mint az, ha el akarsz titkolni valamit. Nem kell csakazértis eljárnod bulizni vagy csajozni, jogod van hozzá, hogy úgy éld az életed, ahogy neked tetszik, és ezt nyugodtan felvállalhatod mások előtt is: sokak számára épp az lesz szimpatikus, amit te képviselsz, ha hagyod, hogy közelebb kerüljenek hozzád.

Üdv:

Laura

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!