Mások kérdezték

Hogy mondjam el?

16 éves lány, noname16

 

Kérdés:

Hali! Valaki segítséget kért tőletek még régebben azzal kapcsolatban, hogyan vállalja fel, hogy leszbikus. Azt tanácsoltátok neki, hogy a szüleinél puhatolózzon, célozgasson. Milyen célozgatást tudnátok mondani? Vagy egyáltalán hogyan puhatolózzak? Kérlek, adjatok pár tippet. Előre is köszi!

Válasz:

Szia!
Igen, egy korábbi kérdésben fordultak már hozzánk és van egy kortárs mentor cikkünk is a témában. A témát felhozni valóban nem könnyű, nehéz egyszer csak coming out-olni, inkább lépésekből áll a dolog.
Puhatolózáshoz feldobhatsz melegeket érintő témákat, mint a felvonulás, meleg hírességek vagy legalizált meleg házasságok külföldön. Beszélhetsz vagy mutathatsz nekik melegekről szóló könyveket vagy filmeket. Ha van meleg ismerősöd, akkor mesélhetsz róla is nekik. A lényeg, hogy kiderüljön, egyáltalán mit gondolnak a témáról, mennyire toleránsak, azaz mennyire fogadják el a melegséget. Szerencsére ma már egyre nyitottabb a szemlélet, de valószínűleg attól félünk a legjobban, amit nem ismerünk, és sokan talán ezért tartanak a témától. Szépen adagolva viszont könnyebben emészthető.

 

Ha úgy érzed, még beszélgetnél erről, akkor ne habozz hívni minket ingyenes számunkon (+36 80 911 888).
Sok sikert!
Nelli

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!