Mások kérdezték

Hiányzik az apukám :(

12 éves fiú, márk67

 

Kérdés:

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy mit csináljak akkor, ha hiányzik az apukám? Meghalt, pár éve, beteg volt. Azóta anyával meg a tesómmal hárman élünk. Nagyon szar, hogy nincs már itt apa… 

Válasz:

 

Szia Márk!

 

 

 

Nagyon tudom, hogy mit érzel, mert sajnos nekem is meghalt az apukám, amikor 10 éves voltam. Szóval tudom, hogy milyen szar az, ha már nincs itt velünk.

 

Szerintem mindenkinek egyedi az, hogy mi segíthet ilyenkor, de esetleg próbáld ki, hogy mikor azt érzed, hogy nagyon hiányzik, írsz neki egy levelet. Ebben a levélben benne lehet minden, amit csak mondanál neki. Például az, hogy, hogy alakul az életed, hogy mik történtek a suliban, hogy, hogy vagytok anyukáddal és a tesóddal, vagy épp azt, hogy mennyire hiányzik és nehéz nélküle. Nem is kell feltétlenül leírnod, elég lehet az is, ha elképzeled, amikor nyugiban, egyedül vagy a szobádban vagy valahol otthon.

 

Attól, hogy már igaziból nem tudsz beszélni vele, még szabad beszélned hozzá, és ha kiadod magadból a neki szánt gondolatokat, megkönnyebbülhetsz.

 

Nem tudom, hogy anyukáddal vagy a tesóddal szoktatok-e beszélgetni róla, hogy hiányzik az apukád, de biztosan ők is ugyan azt érzik, amit te. Ha olyan a viszonyotok, akkor megpróbálhatsz velük is beszélgetni erről, együtt könnyebb átvészelni az ilyen nehéz időszakokat.

 

 

 

Üdv,
Viki

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!