Mások kérdezték

Fogyni szeretnék, de mindenki le akar beszélni

14 éves lány, Bogi

 

Kérdés:

14 éves vagyok 156 centi és 48 kiló. Tánciskolába járok és napi szinten vannak táncóráim. Bár senki nem jegyezte meg, mégis úgy érzem jó lenne fogyni egy pár kilót, de nem igazán tudom, hogy fogjak bele. Melyik lenne az a módszer, amivel úgy tudnék fogyni, hogy az ne legyen káros az egészségemre?

 

Válasz:

Kedves Bogi!

 

Szerintem teljesen jó alakod lehet, legalábbis a méreteid alapján neked ez normális. Az a baj, hogy nincs olyan módszer, ami jó lenne neked, mert most vagy egészséges szinten. Mivel 14 éves vagy, még a tested is fog változni, nőiesedsz, de az is tök oké, hozzátartozik a fejlődéshez.

Azt írod, hogy sokat táncolsz, tehát a mozgás megvan 🙂 Ha egészségesen szeretnél étkezni, akkor egy csomó jó tippet találsz például ebben a videónkban.

 

De a legfontosabb szerintem inkább az, hogy mi van a te fejedben, hogy miért érzed rosszul magad a bőrödben, miért gondolod azt, hogy fogynod kéne. Az nagyon fontos, hogy a testedet is szeretned kellene, és ebben tudna neked segíteni egy pszichológus, hogy jóban legyél magaddal és a kinézeteddel. Nagyon veszélyes tud lenni egy- egy őrült diéta, túlzásba vitt fogyás, mert pont, hogy az egészséged mehet tönkre benne. Nagyon nehéz elfogadni a testünket úgy, hogy közben mindenhonnan az jön velünk szembe, hogy a vékonyság szép és divatos. De igazából minden test szép, csak elfogadni kemény munka.

 

Ha szeretnél még beszélgetni erről a témáról, keress minket telefonon, vagy e-mailben. 🙂

 

Üdv:

Dóri

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!