Mások kérdezték

Én, a gonosz gyerek?

13 éves lány, GaVicaaa

 

Kérdés:

Egyszer már irtam ide…elváltak a szüleim, nem tudom kihez tartozom címmel (vagy valami ilyesmi)…na hát ez már nem kérdés…Kb. 1 hete történt, hogy apukámmal egy apróságon összevesztünk külföldön és a “nyaralás” végéig nem szólt hozzám…majd mikor elaludtam az autóban és mikor felkeltem anyáékról beszélt és ki lehet találni nem szép dolgokat mondott…és sírva végighallgattam míg “aludtam” másnap mikor felhívtam (én hívtam h béküljünk ki) minden félét a fejemhez vágott pl: gonosz vagyok, gerinctelen vagyok stb…és még egy nagyon súlyos dolgot…Az mondta: ő sose szerette anyát (oké megértem lehet így volt nem tudom..) és bennem őt látja ezért engem se szeret…na itt borult ki a bili nagyon és én ezt SOHA nem is fogom neki megbocsálytan és nem is akarom, de a hugom nagyon hiányzik (akitől szintén eltitott) és nem bírom….

 

Válasz:

Kedves GaVicaaa!

 

Nagyon nehéz helyzetben vagy most, ez egyértelmű. Ha jól értem, akkor most az anyukádnál vagy elhelyezve. Külön nehézség, hogy a hugoddal sem találkozhatsz, el vagy szakítva tőle. Anyukádnak ezeket elmondtad? Esetleg ő tud segíteni a helyzet feloldásában, beszélni apukáddal, még ha apukád elvileg nem is szerette őt sosem. Az is egy lehetőség, ha most egy ideig nem keresitek, hagyjátok, hogy lehiggadjon, gondolkodjon magában. Fontos, hogy te ne hidd el, amiket apukád mondott rólad! Te az egész válásról és arról, amit apukád érez, nem tehetsz és nem vagy felelős érte. Jó, ha van, akivel tudsz ezekről beszélgetni, ha anyukáddal nem is, barátokkal, vagy bárkivel, akiről úgy érzed, megbízhatsz. (Lehet ez felnőtt is! Ha jófejnek tartod az osztályfőnököd, vagy bármelyik tanárod, iskolapszichológust, stb., nekik is beszélhetsz a téged ért dolgokról.)

Remélem, tudtam segíteni egy kicsit. Ha még szeretnél írni nekünk, tedd meg nyugodtan, illetve már skype-on is elérhetsz minket!

 

Üdv:

Vera

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!