Mások kérdezték

El szeretném felejteni

15 éves lány, Dorina

 

Kérdés:

Sziasztok/Szia! Szerelmes lettem, sajnos az egyik osztálytársamba.De ő nem viszonozza ezt. Ő nem tud róla, hogy szeretem. Nem kedvel engem, talán utál is és ez fáj. Hogyan tudnám őt elfelejteni?

 

Válasz:

Szia Dorina!

Még ebből a rövid levélből is átjön, mennyire fáj ez neked, és hogy szeretnéd lezárni az egészet.
Azt írtad, hogy a srác nem tud arról, hogy te szereted, és nem viszonozza az érzéseidet. Szerintem nagyon nehezen tudná viszonozni, hiszen ha valamiről nem tudunk, vagy nem vesszük észre, akkor általában nem reagálunk rá. Lehet, hogy most is ez történik. Azt is írtad, hogy nem kedvel, talán egyenesen utál. Szerintem a szeretetet az utálattól, cikizéstől néha nagyon kevés dolog választja el, könnyen átcsaphat egyik a másikba. Simán el tudom képzelni, hogy a srácnak tetszel, de még annyira új neki ez az érzés, hogy nem tud vele mit kezdeni és így könnyebb azt mutatni, hogy nem kedvel. Ez a haverjai körében is menőnek tűnik, de ha tetszik neki egy lány, az akár ciki is lehet köztük. Persze, messziről és ismeretlenül ezt nehéz megítélni, de ki tudja… 
Mielőtt elkezdenéd elfelejteni a srácot szerintem lehetne kicsit tesztelni őt. Közeledj hozzá jobban, mint ahogy eddig, adj neki jeleket! Amit leírtál, abból nekem úgy tűnik, hogy eddig nem sokat beszélgettetek. Legyél a közelében, szólítsd meg gyakrabban; érdeklődj arról, ami vele történik! Abból, ahogy ezekre reagál, tudni és érezni fogod majd, hogy tényleg nem kedvel, vagy ez csak a látszat.
Ha úgy érzed, hogy nem fog menni, semmi esély arra, hogy megkedveljen és viszonozza a szerelmedet, akkor viszont tényleg érdemes a felejtés útjára lépni. Ez sokszor hosszú idő, amit neked nehezít az is, hogy minden nap látjátok egymást a suliban, akaratlanul is sok időt töltötök együtt.
Nehéz is tippet adni arra, hogy ilyenkor mi segíthet felejteni. Szerintem segít, ha lefoglalod magad, hogy addig se pörögjenek a gondolatok a fejedben. Jó néha kibeszélni magadból a nehéz érzéseket, ebben egy csajos délután vagy néhány sulis szünet sokat segíthet. Ha van hobbid, most itt az idő, hogy foglalkozz vele; ha nincs, akkor épp ideje, hogy keress valamit, amit imádsz. Hát, és minden rosszban van valami jó: ez is ilyen helyzet. Jó, mert segíthet jobban megismerni saját magad, így később már kicsit más szemmel nézheted a srácokat, könnyebben ráláthatsz majd arra, hogy mit keresel bennük. Csak gondold végig, hogy mit szerettél meg az osztálytársadban. Miből látod, hogy nem kedvel, vagy egyenesen utál? Te hogy viselkedsz, amikor a közelében vagy, amikor kapcsolatba kerültök? Ő hogyan reagál ilyenkor? Bármilyen nehéz is túlélni egy ilyen felejtős időszakot, erőt adhat, ha arra gondolsz, hogy mennyit tanultál belőle és legközelebb mennyivel jobban fogod csinálni. 🙂

 

Sok sikert,

Noémi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!