Mások kérdezték

Csak barátság?

16 éves lány, Anonim

 

Kérdés:

Sziasztok! Idén leszek 17 éves, már több barátom is volt… Az a helyzet, hogy eléggé fiús lány vagyok, mindenem a foci meg a hülyülések, ennek ellenére van három legjobb barátnőm. Mellettük nagyon sok fiúbarátom is van és imádom őket. Az a helyzet, hogy az egyik barátnőm majdnem egy évig járt egy sráccal, kb egy hónapja szakítottak…. A srác elkezdett haverkodni velem, mára már nagyon jóban vagyunk. Az a baj, hogy ez a barátnőimnek nem tetszik. Féltékenyek, zárnak össze, egyre kevesebbet vagyok velük, elítélnek (nyíltan…) amiért ennyire jóban vagyok a fiúval.. Azt mondják a fiú többet akar. Tudom, hogy külső vonzalom nem elég, és ezért próbáltam megértetni velük, hogy az nem baj ha tetszem neki, bízzanak bennem, de nem teszik ezt. Nagyon fontosak nekem ők is, meg a fiú is de két tűz közé kerültem… Na meg néha én is elbizonytalanodok, hogy csak barátként néz rám vagy éppen nézek rá…. Mit tegyek???

 

Válasz:

 

Szia!
Elég összetett a helyzeted, nem csoda, hogy ha össze vagy zavarodva és nem tudod, hogy mit csinálj most. Viszont írtad, hogy a barátnőid azt gondolják, hogy tetszel a fiúnak, és hogy néha te is elbizonytalanodsz afelől, hogy valóban csak a barátjának tekint-e. Ha már neked és a többeteknek is az a benyomása, hogy ez a fiú többet szeretne tőled, akkor valószínűleg így is van. De legegyszerűbb módja, hogy megbizonyosodj erről, ha megkérdezed a srácot magát. Illetve azt is írtad, hogy „nézek rá”, tehát ha jól értem, akkor abban sem vagy biztos, hogy te csak barátként tekintesz-e rá. Érdemes lenne tisztáznod ezt saját magadban is, mert az segítene abban, hogy akkor most hogyan tovább.

 

Lehetséges, hogy a barátnőid azért mérgesek rád, mert külső szemlélőkként látják, hogy vonzódtok egymáshoz (még ha ezt nem is meritek bevallani magatoknak, a barátnőd és a srác volt kapcsolata

 

miatt) és zavarja őket, hogy mást mondasz nekik, mint amit ők látnak, és azt gondolhatják, hogy nem vagy őszinte.

 

Szóval első lépésként szerintem meg kellene próbálnod kitalálni, hogy te hogy viszonyulsz a sráchoz, és meg kellene tudakolnod, hogy ő hogy érez irántad. A továbbiakról nyilván ezek függvényében lesz érdemes gondolkozni.

 

Sok sikert ehhez!

 

Üdv,

Viki

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!