Mások kérdezték

Boldog/boldogtalan?

17 éves lány, Sára

 

Kérdés:

Sziasztok! Mostanában nem túl stresszes az életem, leszámítva a folyamatos suliban töltött 9-10 órát, de ehhez már hozzászoktam, és amúgy is mindjárt vége. Párkapcsolati gondjaim vannak. Másfél éve járok egy fiúval, nagyon szeretem, összeszorul a szívem, ha arra gondolok, elveszíthetem, mégse vagyok boldog a kapcsolatban. Amit az elején, régen megtett, romantikus volt, érzelmi téren jobban figyelt rám, most meg semmi. Másrészt, más tekintetben viszont nagyon figyel rám, kapok néha meglepetéseket, ajándékokat, mindig engem helyez előtérbe, az én dolgaim a fontosabbak, és ez persze nagyon jól esik. Többször beszéltem már vele róla, hogy nagyon hiányzik a romantika, több csók, apró cukiságok, ilyesmik, de nem történt változás. Boldog vagyok, és egyszerre boldogtalan a kapcsolatomban. Úgy érzem néha, idegenek vagyunk.

 

Válasz:

Szia Sára,
Azt írod, nem túl stresszes az életed, a szavaidból mégis úgy érzem, hogy azért eléggé stresszes, hiszen sok az a suliban töltött 9-10 óra, ha hozzá is szoktál már, és ha már nincs is sok belőle, hiszen azért még tart, úgyhogy fontos lenne sikerülni lelazulni utána. A kapcsolatodat is, ahogy a végére meg is fogalmaztad, kettősen ítéled meg. Az elején keményen kimondod, hogy nem vagy boldog a kapcsolatban, hogy most nem kapsz semmit, amit régen megkaptál, de utána sok pozitívumot írsz, hogy azért sok apróbb és nagyobb gesztust is kapsz, igyekszik a barátod, amit értékelsz is, és hogy azért egyszerre boldog is vagy. Már próbálkoztál megoldani a problémát, jelezted, mi hiányzik, de úgy érzed, nem változott a helyzet. Biztos vagy benne, hogy jót, és jól jeleztél vissza? Írod, hogy néha idegennek érzed. Elképzelhető, hogy valamiért nem ért meg téged? Lehetséges, hogy úgy érzi, hogy te sem érted őt, csak ezt nem tudja elmondani? Ezeken a beszélgetéseken jól ment köztetek a kommunikáció, vagy talán elbeszéltetek egymás mellett? Ő nem jelezte semmilyen igényét vissza feléd? Érdemes előbb neked, majd együtt átgondolnotok, hogy tényleg nem változott semmi a beszélgetések után, vagy valami változott, de nem az amire valójában gondoltál? Ő mit gondol erről, változott/változtatott? Jó dolog a változás, változtatás, de csak ha együtt változtattok a közös dolgokon, és te is viszont változol a másikért abban, ami változatható, de megbeszélitek azt, ami nem változtatható. Érdemes átbeszélni, hogy mi tesz téged konkrétan boldoggá, milyen helyzetek, és mik őt, mert nem biztos, hogy ugyanazt tartjátok a másik kedvéért megváltoztatandónak. Nem írod, hogy ez-e az első hosszabb kapcsolatod, de szerintem azt sem érdemes elfelejteni, hogy a gondtalanabb és boldog időszakokat váltva stresszesebbek és boldogtalanabb időszakok is jöhetnek időnként mindkettőtök életében, akár felváltva, vagy épp egyszerre is, így a kapcsolatotok életében is, hiszen azt ti ketten alkotjátok, a kérdés mindig az, hogy egymással akarjátok-e a jót és a rosszat is megélni, és míg a másikra neheztelsz is valamiért, azalatt is szereted-e, és látod-e a tenni akarást benne.
Kívánom, hogy találjatok rá a közös hangra, és kitartást a hosszú sulinapokhoz, ha szeretnél még velünk beszélni, írj Skype-on az egycsonak-nak,vagy hívj minket a +3680911888-as ingyenes számon!
Dóri

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!