Mások kérdezték

Barátság

14 éves lány, Kihasznált Alkalom

 

Kérdés:

A legjobb barátnőmmel egyfolytában csak veszekszünk. Én úgy érzem csak az utolsó helyen vagyok számára. De ő ezt tagadja. Mégis.. az osztályban csak akkor vagyunk együtt, ha én megyek oda hozzá. A programjainkat mindig lemondja, másokkal viszont rengetegszer képes elmenni. Ebből adódóan én nagyon sokszor megharagszom rá. Azt állítja, hogy én vagyok az egyetlen, akire legjobb barátjaként tekint. De én nem tudok hinni neki. Mi legyen? Hogy oldjam (oldjuk) ezt meg? Neki vagy nekem van igazam? Megéri ezt a barátságunk? Köszönöm előre is a választ.

 

Válasz:

Szia!

Teljesen átjön a leveledből az, hogy mennyire fontos neked a barátságotok és hogy mennyire próbálsz érte tenni, így abszolút érthető, hogy ennyire csalódott és dühös vagy. Szerintem teljesen jogosak az érzéseid a barátnőd iránt.
Egy barátsághoz sajnos nem elég egy ember. Abból, amit leírtál – hogy csak te szoktál odamenni hozzá, ő viszont nem viszonozza ezt-, én úgy érzem, hogy nagyon egyoldalú most a kapcsolatotok. Látva a küzdeni akarásod, nekem az az ötletem támadt, hogy beszélj vele! Mondd el neki őszintén, amit most tök jól megfogalmazva le is írtál, hogy milyen érzés neked ez, hogy nem foglalkozik veled; hogy már nem tudod elhinni, hogy legjobb barátok vagytok, mert szerinted egy legjobb barát nem ilyen. Beszélhetsz neki arról is, hogy mitől éreznéd azt, vagy mire lenne szükséged tőle ahhoz, hogy újra barátként tudj tekinteni rá és bízz benne. A lényeg, hogy ezeket nyugodtan, indulatok nélkül mondd el neki. Ha veszekedés lesz belőle, az biztos nem segít a helyzeten, úgyhogy támadás és hibáztatás helyett inkább a magad érzéseiről próbálj beszélj. Ha ez segít, akkor előre találd ki, mit fogsz majd neki mondani, így nehezebben tud kihozni a sodrodból.
Szerintem a barátságok nagyon fontosak és érdemes értük küzdeni, vagy legalábbis egy utolsó próbálkozást tenni. Szurkolok, és remélem, sikerül megoldanotok ezt a nehéz helyzetet! 🙂

 

Noémi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!