Mások kérdezték

Azt hiszem, lelki roncs lettem

13 éves lány, Reni

 

Kérdés:

Jól tudom, hogy csak 13 éves vagyok és ennyi idősen nem kéne problémáznom, hisz az élet szép. Na persze, az élet egyáltalán nem az. Talán az okozza a legnagyobb bajt, hogy túl gyenge lelkű vagyok. A kelleténél jobban meghatódok egyes dolgokon. Emellett próbálok mindenkinek megfelelni a lehető legjobban. Nem szeretek és nem is szoktam másokat bántani. Mások azonban mindenáron úgy érzik, jó dolog, ha másokat bántanak. Csúfolnak, gúnyolnak vagy éppen kihasználnak. Olykor pedig amennyire csak lehet, ellenségesek velem. Sűrűn vagyok olyan állapotba, hogy akármennyire nem akarom muszáj sírnom. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mit kéne tennem, hogy befejezzék a piszkálásom?

Válasz:

Szia Reni!

 

Ez teljesen érthető, hogy ilyen rosszul érzed magad. Egyáltalán nem oké, hogy bántanak! Nem a te hibád és nincs veled semmi baj, hogy ez rosszul esik, mindenkit kétségbejt a szándékos rosszakarás.
Suliban szokott ez lenni? Akkor segíthet az, ha el tudod kerülni a zaklatót, ha társaságban lógsz vagy felnőtt jelenlétében vagy, amikor a zaklató is jelen van. Néha annyi is használ, hogy megmondod nyugodtan a zaklatónak, hogy ez milyen rosszul esik neked, amit csinál.
Viszont mindenképpen fontos, hogy beszélj erről valakivel. Együtt tudtok gondolkodni, hogy mit tehettek a zaklatás ellen. Van olyan személy a környezetedben, akihez fordulhatsz? Például barátok, tanárok, szülők… Nyugodtan hívhatsz minket is ingyenes számunkon (+36 80 911 888) vagy írhatsz Skype-on (egycsonak).
Minden jót,
Nelli

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!