Mások kérdezték

Az ofő meg az igazgató az ellenségem

18 éves fiú, edson20

 

Kérdés:

Sziasztok! Az igazgatónő és az osztályfőnök rám van szállva, mert ki akartam iratkozni, holott 18 éves vagyok és másik suliba nincs rendészeti szakma, de nem tetszik a légkör, stb a jelenlegi suliba. Még azt is elintézték, hogy a szakvéleményt a pedagógiai szakszolgálatnál megoldották, ahol vizsgálatok vannak, a lényeg, hogy puszipajtások a két intézmény stb. Az volt beleírva régen, hogy sajátos nevelésű igényű tanuló részére (ez volt 1 éve) az ideibe meg F70 mentális retardáció meg, hogy enyhe fogyatékos. Az utolsó vizsgálat 2005-ben az óta nem voltam vizsgálaton. Hogyan lehet ez? 1 hete kaptam meg a levelet, mert az iskola kérte a régi vizsgálatot stb. Meg én is kaptam példányt és én fellebbeztem jan.20-án kértem vizsgálatot (de puszi pajtások mondom) ezért nem tudom, hogy miben mesterkednek “intelligencia vizsgálat, az pontosan mit jelent? Milyen feladatok? Mit tanácsoltok? Ja és 18 éves vagyok, nem hajlandóak a kiiratkozást megcsinálni. Köszi!

Válasz:

Szia!

 

Először is szeretnék a kérdéseidre válaszolni. Az intelligencia teszttől nem kell paráznod egyszerű feladatok vannak benne. Legtöbb esetben nem tartalmaznak szöveges választ követelő kérdéseket. Amikor én töltöttem ki ilyeneket, inkább voltak számomra játékosak és élvezetesek. Ezekből a tesztekből nyert információk elég pontosak szoktak lenni. Szerintem a kiértékelést egy független szakértő, valószínűleg pszichológus fogja végezni, aki már jó pár hasonló tesztet javított és állított ki az alapján szakvéleményt.

A te korodban én is lázadtam az ofőm ellen, nagyon nem voltunk jóban. Egy idő után rájöttem azonban, hogy nem szabad felkelni ellene, hiszen a pozíciója őt védi és egy konfliktus alkalmával is inkább neki adnak igazat. Okosan kell játszani és fenntartani a látszatot, hogy ő irányít és úgy történnek a dolgok, ahogy ő szeretné, néha talán jobb is engedelmeskedni a békésebb együttműködés érdekében. Nem egy tanárommal vitáztam a gimnáziumi évek alatt és sokszor megkaptam a megszoksz vagy megszöksz választási lehetőséget. Úgy gondolom elszökni a problémák elől nem túl bátor dolog, én utolsó lehetőségként számoltam vele mindig.

Szerintem próbálj némileg alkalmazkodni és befejezni az iskolát, utólag lehet bánnád, hogy a könnyebb utat választottad és gyáván viselkedtél. Emellett ha elvégzed az iskolát lesz egy papír a kezedben, ami a későbbiek, például munkakeresés alkalmával sokat jelenthet. Nem lenne jó, ha egy ilyen konfliktus kihatna a teljes életedre és befolyásolná a munkavégzésed és a felnőtt korod.

Ajánlom még, hogy beszélj az ismerősiddel a problémádról, kérd ki a véleményüket és tanácsaikat. Azonban amennyire lehet próbálj a szabadidődben elvonatkoztatni ettől a problémától és foglalkozz az élet szép dolgaival.

 

Üdv:

Kristóf

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!