Mások kérdezték

Anorexia vagy más?

14 éves lány, Karola

 

Kérdés:

Már kb. egy hónapja folyton arra gondolok, hogy ha eszem, akkor hízom… Suliban sem eszem itthon, nagyon keveset. Vacsira is max egy szendvicset… Folyton a tükör előtt állok és azt nézem, mennyire nagy a hasam meg a lábam. (Egyébként 154cm vagyok és 40kg)

Szóval nem tudom hogy most mi van? Előre is köszi a választ! 🙂

Válasz:


Kedves Karola!

Azt írod, hogy 14 éves vagy, és folyamatosan foglalkoztat a külsőd. Szerintem ebben a korban teljesen normális, hogy érdekel, hogy nézel ki, és pont abban a korban vagy, amikor a tested is alakul. Valószínűleg nem maradsz mindig 40 kg, mert közben elkezdtél nőiesedni, fejlődni, ez köszönhető a hormonoknak 🙂

Szóval nem hiszem, hogy meg kéne ijedned, hogy valamilyen étkezési zavarod lenne, de ha úgy gondolod, hogy ettől még nem nyugodtál meg, akkor lehet érdemes egy dietetikushoz fordulni, aki segít neked ebben a kérdésben.

Szerintem, ha nagyon aggaszt a súlyod, a tested, akkor kezdj el sportolni valamit. A sport formálja az alakot, lefoglalja a gondolataidat, barátkozhatsz is, és még ezer jó dologra képes. Próbálj ki többfélét, hogy meglásd, mi az, amit tényleg szívesen csinálsz.

 

Ha szívesen beszélgetnél még erről részletesebben, akkor keress minket Skype-on.

 

Üdv:

Dóri

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!