Mások kérdezték

Állandóan izgulok…

16 éves fiú, csupi00

 

Kérdés:

Mindig izgulok, hiába mondják nekem, hogy ne izguljak, nem tudok mit tenni ellene. Néha apróságok miatt is borzasztóan izgulok, pl:másnap elkezdődik az iskola. De van, amikor egyszer csak rám tör és érzem a mellkasomban, hogy egy nagyot dobban a szívem, és utána a fülemben is hallani a lüktetését, és olyan mintha égne a fejem. Néha remegek is, a vérnyomásom a stressz miatt az egekben és érzem, ha ezen nem változtatok, akkor bele is halok.

 

Válasz:

Szia,

 

Abszolút meg tudom érteni a problémádat, sokan küzdenek ezzel. Az első és legfontosabb szabály, hogy ha elkezdi valaki, vagy akár te mondogatni magadnak, hogy „Nyugodj meg!”, az csak olaj a tűzre. 😉 Ha fixen bizonyos dolgok miatt szoktál izgulni, akkor hasznos lehet leülni és összegyűjteni magadnak, hogy mégis mitől félek? Mi történhet? Ha kész a lista, írj minden pont mellé egy emléket, amikor már túlestél egy hasonló helyzeten és sikeresen megoldottad. Nem, ne mondd, hogy nincs ilyen, mert van! 🙂 Fogod látni, hogy képes voltál+vagy helyt állni.
A másik, ami eszembe jutott, hogy próbáltál már relaxálni? Nem kell semmi extrára gondolni, csak leülni a szobádban, kikapcsolni az agyad, figyelni a légzésedet, esetleg relaxációs zenét hallgatni és így lazítani kicsit. Hidd el, csodákat tesz! 😉 És ezt lehet alkalmazni akkor is, mikor izgulós helyzetbe kerülsz, pár jól irányzott levegővétel – gyorsan beszív, hosszabban benntart, lassan kifúj – sokat tud segíteni. De persze ezek mindenkinél máshogy működnek, meg fogod találni a saját verziódat.

Viszont: az izgulás alapvetően az életünk része, felpörget, segít a teljesítményben – teljesen nem lehet kiiktatni az életünkből, ezt ne is várd el magadtól!

Remélem sikerül megtalálnod a „pont rád szabott” megoldást! 🙂

Ha további kérdéseid lennének akár ebben vagy más a témában, akár szeretnél beszélgetni, bátran keress minket Skypeon vagy telefonon!

Nyugodt, kiegyensúlyozott, napsütéses napokat kívánok,

 

Emma

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!