Mások kérdezték

A tehetetlenség szélén álló 15 éves lány

15 éves lány, Zita

 

Kérdés:

Szia! Az osztálytársam nagyon tetszik nekem,de egy este bevallotta, hogy a legjobb barátnőm tetszik neki nagyon és, hogy ezt csak én tudom.Úgy tettem, mintha örülnék neki, hisz nem akarom, hogy rossz legyen neki, de nem is árultam el, hogy evvel az én szívemet törte össze.Nem valami fényes mostanában az életem és ez egy esély lehetett volna, hogy valami nagyon jó történjen velem. Szerinted mit tegyek? Hagyjam meg magamnak a titkom, hogy nagyon tetszik és hagyjam, hogy ők boldogok legyenek, vagy mondjam el neki?(Az utóbbinál attól félek, hogy a srác meggyűlöl engem.)

 

Válasz:

 

Kedves Zita!
Egyszerre őrizni valakinek a titkát, és közben a sajátodat is megtartani – ez bizony nagyon nehéz lehet! Főleg ha ez a kettő összekapcsolódik.
A történtek után bevallani neki, hogy tetszik neked, nem könnyű lépés. Ebben a kérdésben sokat számít szerintem, hogy a barátnődnek tetszik-e a srác, mit gondol róla? (Erről nem írtál.) Azt viszont nehéz elképzelni, hogy meggyűlöljön a srác, ha elmondod neki az érzéseidet – ha pedig mégis elég lenne neki ennyi, akkor vajon képes volna viszonozni az érzéseidet?
Nem könnyű egy ilyen kérdés olyankor, amikor az életünk egyébként sincs rendben. Érdemes lenne azonban végiggondolnod, hogy mi az, amivel fényt tudnál még hozni bele? A boldogságunk ugyanis sosem csak egy személyen múlik.

 

 

Minden jót,
Orsi

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!