Mások kérdezték

A szüleim tiltanak a barátomtól

17 éves lány, arwen93

 

Kérdés:

4 hónapja vagyunk együtt, júliusban mutattam be itthon. Azóta próbálnak tiltani tőle, sikertelenül. Ezzel csak azt érték el, hogy nem beszélgetek velük, vagy csak nagyon felszínesen és szinte sosem vagyok őszinte velük.
Ő az első barátom és most ne azzal gyertek, hogy ez a szerelem úgyis elmúlik, stb. Mert ha még így is lesz, akkor sem akarom, hogy végig titkolózzam az egész kapcsolatunkat. Normális indokot sosem mondanak arra, hogy miért ne legyek vele. Volt már az, hogy azért, mert idősebb nálam (egy évvel, hú), a családja miatt (a szüleinek elég viharos volt a kapcsolata, majd az anyukája visszaköltözött külföldre, amikor ő 3 éves volt, azóta elég gyakran cserélgeti a férjeit, az apukája pedig munka- és hatalommániás, ezért keveset volt vele kiskorában). Úgy viselkednek, mint a kisgyerekek. Hogy tudnám őket jobb belátásra bírni?

 

Válasz:

 

Szia!

 

Úgy látom, elég nehéz helyzetbe kerültél a szüleiddel szemben, de biztos vagyok benne, hogy meg tudjátok oldani ezt a konfliktust, hiszen a leveledből látszik, hogy szeretitek egymást, és zavar benneteket a köztetek levő feszültség.

 

Igazad van, sokszor előfordul, hogy a szülők kissé gyerekesek és irracionálisak lesznek, amikor a lányuk első komoly udvarlójáról van szó J Hogyha egy kicsit beleképzeled magadat a helyzetükben, talán megérted, hogy ez a nagy tiltás mögött a szülői féltés és aggódás áll. Számukra teljesen új helyzet, hogy a lányuknak van egy komoly párkapcsolata, és ebbe nincsen beleszólásuk, nem tudnak segíteni vagy megvédeni téged. Gondolom, megérted, hogy ez mennyire ijesztő lehet számukra!

 

Talán te tudnál segíteni nekik abban, hogy eloszlatod a félelmeiket, és ezzel meg tudnád oldani a köztetek levő feszültséget! Most neked kell segítened rajtuk, legyél te a felnőtt: nyugodtan kezdeményezz velük beszélgetést a barátodról, csak arra vigyázz ne szabaduljanak el az indulatok!

 

Hogyha kifejezed, hogy megérted az aggodalmukat, de a te életedben fontos szerepe van a barátodnak, és sokat jelentene a támogatásuk, az elfogadásuk, az jó alapja lehetne a beszélgetésnek, és jobban megértenétek egymást. Mesélj nekik a barátodról, hogy általad ők is jobban megismerjék, ne egy idegen srácot lássanak benne, hanem valakit, aki nagyon kedveli a lányukat, és jót akar neki!

 

 

Remélem, tudtam segíteni, és szorítok, hogy megoldódjon a helyzet!

 

Anna

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!