Mások kérdezték

A barátom féltékeny

16 éves lány, Julie

 

Kérdés:

Sziasztok! Olyan problémám van sajnos, hogy a barátom minden fiú nemű lényre, aki körülöttem van féltékeny. Hiába mondom el neki, hogy nincs miért féltékenynek lennie, teljesen kiborít azzal, hogy a 2(!!!) db fiú osztálytársamra is féltékeny, pedig nem is nagyon beszélek velük. Én értem, hogy nem akar elveszíteni, mert én sem őt, de már soknak érzem, és sokszor van ebből vita. Mit tehetnék, vagy min változtassak? Előre is köszönöm a segítséget❤

 

Válasz:

 

Szia Julie!
Elég kiborító és megterhelő, amikor ok nélkül féltékeny valakinek a párja, de kedves tőled, hogy szeretnél segíteni neki, és keresed a megoldást. A féltékenység önbizalom hiányból ered, ami azzal jár, hogy az illető úgy érzi, hogy nem elég jó az ő személye (nem elég okos, nem elég szép, nem elég ügyes, vagy bármi..), ezért attól fél, hogy lecserélhető, és hogy a partnere könnyen találhat jobbat. Talán azzal segíthetnél neki leküzdeni ezt az érzést, ha beszélgettek róla, hogy miért érzi úgy, hogy más fiú felkelthetné az érdeklődésedet, vagy, hogy miben nem érzi magát elegendőnek. Az is segíthet, ha megpróbálsz neki minél több pozitív visszajelzést adni arról, hogy miért vagy pont vele, mit szeretsz benne, miért értékes ő a számodra. Elgondolkozhatsz arról is, hogy te miért nem érzed úgy mellette, hogy féltékenynek kellene lenned, és erről szintén beszélgethettek közösen is.
Ha kellően körül tudjátok járni a témát, akkor sikerülhet megtalálni az okot, és hogy miért érez így, illetve a megoldást, vagy rájöhet arra is, hogy igazából nincs is miért aggódnia.
Sok sikert hozzá!

 

Viki

Információ az írórol

Siteadmin

Szólj hozzá!