Mások kérdezték

Kérdések a szexről

12 éves lány, Kriszta

Kérdés:
Sziasztok! Az szerintetek elfogadható, ha egy 12 éves lány már nem szűz és ceruzákat dugdos fel a puncijába? Mi fog történni akkor, ha szűztelenítés közben beleélvezett a fiú a puncimba? Most lesz gyerekem? Nagyon félek! Mit csináljak, ha így lesz? Kérlek segítsetek!

Válasz:
Kedves Kriszta!

Természetes, hogy 12 évesen érdekel a szex, és elkezded felfedezni a tested!
Viszont érdemes arra figyelni, hogy a nemi szervünk érzékeny terület, és a lányok esetében fontos, hogy ne kerüljön a hüvelybe szennyeződés, és hogy ne okozzunk sérülést sem belül, a hüvely nyálkahártyáján, sem kívül a külső nemi szerven. Ezért ceruzát, és egyéb éles és/vagy nem tiszta tárgyat nem ajánlott örömszerzésre használni.
Minden lány teherbe eshet, aki már nemileg érett. Ezt lányoknál az első menstruáció jelzi. Terhes akkor lehetsz, ha aktus közben nem védekeztek, vagy a fogamzásgátló eszközt rosszul alkalmazzátok (pl. az óvszert helytelenül húzzátok fel).
Tehát ha egy pár szex közben nem alkalmaz hatékony fogamzásgátló módszert, és a fiú az aktus során a lány hüvelyébe élvez, akkor van esély a teherbeesésre. Sőt, még olyan esetben is bekövetezhet a terhesség, ha a fiú a magömlés előtt kiveszi a péniszét a hüvelyből, hiszen spermium már az előváladékban is lehet!
Azt, hogy teherbe estél-e, többféle módon is ki lehet deríteni. Az otthon elvégezhető terhességi teszt a megtermékenyítés után két héttel mutatja ki, hogy terhes vagy-e, azonban a biztosabb eredmény érdekében ezt a tesztet érdemes megismételni. Terhességi tesztet nagy áruházakban, patikában és drogériákban is be lehet szerezni. A legbiztosabb azonban az, ha felkeresel egy nőgyógyászt, aki meg tudja állapítani, hogy teherbe estél-e.
Terhesség esetén is több lehetőség van, amit érdemes végiggondolni. Ilyen például a baba megtartása és felnevelése, az örökbeadás, vagy az abortusz. Ezekről, és magáról a terhességről bővebben olvashatsz az Infoboxunkban.
A leveled alapján most eléggé félhetsz attól, hogy mi lesz, ha teherbe estél. Szerintem mindenképp érdemes lenne egy olyan felnőtthöz fordulnod, akiben megbízol, akivel tudsz beszélni a helyzetről, és aki segítséget tud nyújtani neked. Van olyan családtagod, rokonod vagy akár tanárod, aki alkalmas lehet erre?

Ha van még kérdésed a témával kapcsolatban, nyugodtan keress minket Skype-on vagy telefonon (Skype név: egycsonak, számunk: +36 80 911 888), hétköznap 15-21 óráig, hétvégén pedig 18-21 óráig!

Üdv:
Orsi

Információ az írórol

Szakértő

Szólj hozzá!